Graphics

“Graphics”

Stijn maakte kennis met grafische programma’s via zijn oudere broer, Frank Claikens, die intussen professioneel met grafische vormgeving bezig is: www.fragra.be. Hij zorgde voor een eerste kennismaking met Quark Xpress om een “madonna propaganda affiche” op te maken in het kader van een openluchttentoonstelling.

commerciele-affiche integratie-14-(all)

Autodidact leerde Stijn de toepassingen gebruiken, om ingrepen in de ruimte, zoals onder andere de gekleurde muurtjes van het pannendorp, ‘in situ’ te visualiseren om het ontwerp daarna verder uit te werken. Door dit project ontdekte Stijn de ontelbare mogelijkheden van de verschillende software en verdiepte zich er verder in.

Een greep:

De eerst ontwerpen voor de Zologie (die van Halve Neuro en Slongs Dievanongs) zijn een running gag onder vrienden. Met het succes van de groep maakt Stijn intussen regelmatig ontwerpen voor stickers, singles, t-shirts, hoodies en sjaals. In de stijl herken je de typische gang signs die perfect het imago van de Antwerpse “Brek het kot af”-hiphopformatie uitstralen.

Twits is al sinds lang dé referentie in Leuven voor decks en skatewear. Stijn kocht er zijn allereerste skateplanken en maakte daar kennis met de grote Amerikaanse Skatemerken. Stijn ontwerpt regelmatig prints voor de skateplank van het huis. In zijn ontwerpen zie je duidelijk invloeden vanuit de schilderkunst. Twee verschillende werelden die de kunstenaar perfect weet te combineren.

Zie ook “Twits”.

 

2

Het Sticker Artist Suck-ontwerp maakt gebruik van het herkenbare logo van Vision Street Wear.  De ‘sticker’ spot met de Street Art-artiesten die niet opgroeiden in de ruige Bronx maar wel in Haasrode, of in Linden natuurlijk, zoals Stijn zelf.

Stijn ontwerpt ook logo’s, geboortekaartjes, flyers en affiches.

 

Zie ook “prints” en “Stick’s & Shirts”.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *