Color Paintings

“8:17”

Om 8u17 wordt Stijn wakker met een bevreemdend gevoel. De beelden uit zijn droom zinderen nog na, alsof hij niet helemaal wakker is. De locatie van de droom is onmiskenbaar het veld naast het huis van een jeugdvriend in Linden, waar Stijn opgroeide. Op dat veld heeft hij als kind uren rondgehangen en ettelijke bietenkluiten de lucht in geslingerd. Hoewel in Vlaanderen heel wat soortgelijke velden te vinden zijn, vormt het donkere bos achter het veld, een uniek herkenningspunt. Bij het eerste ochtendlicht doorkruisen mannen in pak doelgericht het veld terwijl Stijn stilstaat en kijkt. De mannen hebben geen hoofden, maar wel een soort van zinderde lichtvlek die doet denken aan een gasvlam. Stijn ervaart de droom niet als bedreigend maar beleeft hem in verwondering. Hij is zich bewust van een unieke, bijna magische gebeurtenis waar hij getuige van is.

Stijn wil het beeld zo snel mogelijk vastleggen en maakt bij S.C.R.O.T.A (tekenclub) een eerste snelle schets.

sctsch

Later gaat hij op zoek naar enkele ondersteunende foto’s die het beeld zo goed mogelijk benaderen. Toch schildert de kunstenaar in hoofdzaak op basis van de droom zelf.

 

 

 

8174 reacties op ““8:17””

  1. david schreef:

    you still have this one??

  2. David schreef:

    Mag ik eens komen kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *