Color Paintings

“Façades”

Het eerste en grootste werk uit deze reeks kreeg de naam ‘Horror Vacui’. De term betekent letterlijk ‘vrees voor het lege’ en verwijst naar de natuurlijke drang van mensen om lege plekken op te vullen. Dit fenomeen wordt pas goed zichtbaar wanneer je met de trein een stad binnenrijdt. De achtergevels van de huizen geven de onverwachte toeschouwers een beeld van wat er achter de façades schuilgaat.

Ter hoogte van Schaarbeek nam Stijn enkele foto’s van de natuurlijke compositie die ontstaat door veelvuldige schotelantennes, volgepropte vuilbakken, illegale bijbouwsels en scheefhangende wasrekken.  Dit organisch kubistisch vlakkenspel schildert de kunstenaar met olieverf op een doek van 200 cm x 130 cm.

 

fiets

 

 

bakstenenIn twee andere werken uit de reeks schildert Stijn herkenbare gevels uit zijn woonplaats, Borgerhout. Het zijn façades die in al hun lelijkheid mooi zijn. Stijn verheerlijkt met deze beelden het banale. Deze verheerlijking wordt kracht bijgezet door de kleuren intenser weer te geven dan ze in werkelijkheid zijn. Beide werken maken een frisse, mooie en speelse indruk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk ook bij “Color Paintings”.

 

 

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *